Bővíti üzemét és 120 új munkahelyet teremt a győri Qualitative Production

Bővíti üzemét és 120 új munkahelyet teremt a győri Qualitative Production

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, ezzel 120 új munkahelyet állít elő – fedte fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kijelentette még: a kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő hozzájárulást ad, a fejlesztéssel a magyar tulajdonú társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál.

Szijjártó Péter felidézte azt, hogy a most bejelentett autóipari beruházás a héten a negyedik, visszaemlékezett, az Audi kutatás-fejlesztési központot hoz Győrbe, a Continental 450 új munkahelyet hoz létre zöldmezős beruházással Debrecenben, a Rehau-Automotive 727 új munkahely állít elő Újhartyánban és Győrben.

Megjegyezte, ez is mutatja, hogy a hazai termelőipar növekedése a hazai cégek és az itt jó befektetési környezetet találó internacionális szervezetek egészséges együttműködési struktúrájára alapul.

Szijjártó Péter szólt arról, hogy az autóipar a hazai termelőipar zászlóshajója, múlt évben a magyar autóipar az ipar kibocsátásának 28,7 százalékát adta. Előző évben a magyar autóipar gazdaságtörténelmet írt, első alkalommal fordult elő, hogy 8 ezer milliárd forint fölé ment teljesítménye, internacionális versenyképességet mutatja, termelésének 91,8 százalékát exportálta.

Rekordot döntött a magyar autóiparban dolgozók száma is, tavaly végén 175 ezer 765-en dolgoztak a magyar autóiparban – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter hangoztatta, a magyar autóipar növekedése nélkül nem lehetett volna a magyar exportban újabb rekordot dönteni, 2017-ben az első tizenegy havi adatok alapján a magyar export már magasabb volt, mint a 2016. évi korábbi rekord. Kérdés, hogy a tavalyi magyar export eléri-e a 100 milliárd eurót – tette hozzá a külgazdasági miniszter.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója nyomatékosította, hogy a 25 évvel ezelőtt hozott létre társaság permanensen fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, techológiájukat.

A társaság közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a egész termelőterületük meghaladja ezután a 12 000 négyzetmétert.

mti