BMW Motorrad ConnectedRide Cradle

BMW Motorrad ConnectedRide Cradle

Mindazoknak a motorosoknak, akik az okostelefonjukat szeretik használni a térképes navigációhoz, a BMW Motorrad mostantól a ConnectedRide Cradle-t ajánlja.

A ConnectedRide Cradle nem kizárólag egy sima tartóállványként szolgál az okostelefon komfortos navigációs eszközként való használatához menet közben, ugyanis a navigációs térkép mellett a jármű adatai, példának okáért a dőlésszög, a gyorsulás, a lassulás és még sok további tudnivaló is megjeleníthető a BMW Motorrad Connected alkalmazáson át a Multi-Controller támogatásával.

Az egyedileg állítható oldalsó bilincseknek hála a ConnectedRide Cradle jó néhány heterogén méretű okostelefonhoz alkalmas, és az okostelefont a Qi szabvány alapján induktívan, maximum 7,5 wattal vagy vezetékes USB-C csatlakozással, maximum 7,5 wattal (1,5 A 5 V-on) tölti. A telefon töltési állapotáról egy (kikapcsolható) LED-es töltésjelző tájékoztat.

A biztonság érdekében a ConnectedRide Cradle – mások által – elmozdíthatatlanul a motorkerékpár tartójához rögzíthető, ha a tartó ezt patronálja.

A ConnectedRide Cradle a régebbi BMW modelleken (pl. BMW R 1200 GS) is hasznosítható, és illeszkedik minden olyan modellhez, amely a „Navigáció-előkészítése(272-es opció)” opcionális felszereltséggel büszkélkedhet, éppen olyan a Multi-Controllerrel és a BMW Motorrad márkaszervizben utólag integrált navigációs előkészítéssel ellátott modellekhez (kivéve az R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600 modellek). A TFT műszeregységgel nem ellátott régebbi motorkerékpárokon a működtetés a „navigáció-előkészítés” vezérlőelemén át lehetséges. A járműadatok megjelenítésének előfeltétele a „Pro fedélzeti számítógép (221-es opció)”. A ConnectedRide tartóállvány nem alkalmazható a Navigator 4 gombos tartójával.

A leírt funkciók mindenre kiterjedő használatához a BMW Motorrad Connected App 4.0 vagy újabb verzióját kell használni. A BMW Motorrad azt ajánlja, hogy legelőnyösebb működés érdekében folyamatosan telepítse a legkorszerűbb frissítéseket.

Bluetooth-kapcsolat elengedhetetlen ahhoz, hogy az alkalmazás a motorkerékpár navigáció-előkészítés vezérlőelemén át irányítható legyen. Az okostelefonnak legalább 4.2-es verziójú Bluetooth Low Energy-vel kell rendelkeznie, hogy megfeleljen a kapcsolat biztonsági követelményeinek (LE Secure Connections). A régebbi Bluetooth-verziókkal büszkélkedhető okostelefonok így nem támogatottak.

A Bluetooth párosítás a BMW Motorrad Connected alkalmazáson belül történik, és csak egyszer elengedhetetlen a kiindulási beállítás alatt.