Az Oscar-díjas Mahershala Ali megjelenik A törvény nevében harmadik évadában

Az Oscar-díjas Mahershala Ali megjelenik A törvény nevében harmadik évadában

Az Oscar-díjas Mahershala Ali is megjelenik A törvény nevében című tévésorozat harmadik évadában – fedte fel az HBO.

A tévécsatorna a Televízió Kritikusok Szövetségének New York-i találkozóján hozta nyilvánosságra, hogy a jókora sikerű krimiszéria újabb évaddal bővül. Casey Bloys, az HBO programigazgatója kijelentette: a korszerű évadon már dolgoznak, Nic Pizzolatto írja a forgatókönyvet és a Holdfény című filmért idén Oscar-díjjal elismert Mahershala Alit is leszerződtetik a produkcióhoz.

„A modern évad öt forgatókönyvét már olvastam, és mondhatom, fantasztikusak. Amint találunk egy rendezőt, el is kezdődhet a forgatás” – idézte Bloys tájékoztatóját a The Daily Telegraph online kiadása.

A programigazgató arról nem tett említést, hogy David Milch, akit ezelőtt ugyancsak a sorozat forgatókönyvírójaként neveztek meg, vajon dolgozik-e még a korszerű évadon. Az sem került szóba, hogy a széria Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével forgatott fergeteges nyitó évada után a Colin Farrell-Rachel McAdams párossal készült második évad már a közönségnek és a kritikusoknak sem tetszett annyira.

Bloys viszont felhasználta az alkalmat arra, hogy védelmébe vegye a Confederate című új sorozatot, amit a Trónok harca alkotói készítenek az HBO-nak. Az alternatív világban, egy polgárháború felé közelítő Amerikában játszódó történetről a napokban számolt be a csatorna, és a bejelentés elég jókora vihart kavart.

Ahogy nyilatkozta: hibáztak, hogy egy mérsékelt közleményben hozták nyilvánosságra a széria születését, és kiállt sőt még, hogy a korszerű kori rabszolgaságról szóló produkcióval vállalt kockázat megéri a fizetős csatornának.

Bloys úgy vélte, a téma és helyes megközelítése előreviheti a rasszizmussal kapcsolatos párbeszédet Amerikában. Hangoztatta még: a producerek is tisztában vannak a nehézségekkel.

mti