Az LG mesterséges intelligenciával felszerelt televízióját és audioeszközeit díjazta az EISA

Az LG mesterséges intelligenciával felszerelt televízióját és audioeszközeit díjazta az EISA

Idén is elismerte az LG Electronics (LG) szórakoztató elektronikai termékeit az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association – EISA). A 29 állam 55 meghatározó audiovizuális szaklapját képviselő szervezet idei díjátadóján négy LG terméket – egy OLED és egy nanocellás televíziót (OLED65E9 és 65SM9000 modellek), egy hangprojektort (SL8YG modell) és egy XBOOM Go hangszórót (PK7 modell) – díjaztak kivételes teljesítményük, modernizált formatervezésük és a felhasználóknak nyújtott hozzáadott értékük alapján.

Az EISA 2019-2020 legjobb prémium OLED TV-jének az LG OLED TV AI ThinQ-t választotta, ami azt jelenti, hogy már nyolcadik éve egyhuzamban LG OLED szerkezet lett a kategória nyertese. A 65 hüvelykes E sorozatú televízió, amely idén már kiérdemelte az iF Design Award arany fokozatú díját, az LG saját második generációs α (Alpha) 9 Gen 2 nagy tudású processzorát használja. A fejlett chip mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) támogatásával korrigálja fel a kép- és hangminőséget, építve az LG OLED technológiájára sajátos végtelen kontrasztarányra és kiváló színmegjelenítésre. Az EISA zsűrije kiemelte az OLED 65E9 kifogástalan kialakítását, amely átlátszó üveg talpazata révén lebegő képernyő illúzióját hozza létre, mellyel a tévékészülék minden tér vonzó tartozéka lehet.

Az LG NanoCell TV AI ThinQ szerkezet – a nanocellás megjelenítési technológiának, a Full Array Local Dimming (FALD) háttérvilágításnak és az α7 Gen 2 processzornak köszönhető – figyelemre méltó vizuális és audioteljesítménye révén nyerte el a 2019-2020-as modellév legjobb okostelevíziójának odaítélhető elismerést. Az EISA zsűrije az LG AI ThinQ platform, tetejébe a Google Assistant és az Amazon Alexa zökkenőmentes integrációja által kínált felhasználói élményt és kényelmet értékelte.

Az LG és a neves, csúcsminőséget kínáló brit high-end audiomárka, a Meridian együttműködésének köszönhető speciális hangminőségért az LG SL8YG és az PK7 XBOOM Go nyerte el a 2019-2020-as modellév legjobb hangprojektorának és hordozható hangszórójának járó díjakat.

„Igencsak örülünk annak, hogy továbbfejlesztett audio- és vizuális termékeinket egy olyan valószerű szervezet is elismeri, mint az EISA” – mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágának elnöke. – „Tovább növeljük innovációs beruházásainkat, hogy nagy tudású, az életminőséget javító otthoni mulattató megoldásokat kínáljunk a fogyasztók részére.”