Az LG két „Best of the best” díjat kapott a Red Dot díjátadón

Az LG két „Best of the best” díjat kapott a Red Dot díjátadón

Az ez évi Red Dot Design Awards egyik jókora nyertese az LG Electronics (LG) volt: a cég összesen 20 Red Dot díjat, köztük két „Best of the Best” („A legjobbak legjobbja”) elismerést söpört be a formatervezési kiválóságok díjátadóján. A legnagyobb elismerésként nyilvánított Best of the Best díjakat az LG SIGNATURE OLED TV W és a Smart InstaView hűtőszekrény nyerte el az továbbfejlesztett technológiáért és a korszerű értéket teremtő dizájnmegoldásokért. A Red Dotot a Föld három legbefolyásosabb formatervezési bizottsága közt tartják számon az iF Design Awards és az IDEA (International Design Excellence Awards) mellett.

Az LG SIGNATURE OLED TV W őrületes Picture-on-Wall (kép a falon) kialakítása művészeti alkotássá teszi a TV koncepcióját, a hihetetlenül vékony gépezet merthogy jóformán tapétaként simítható a falra. A 65 colos W7 modell falra szerelve is mindössze 4 mm vékony, mindent összevetve kialakításával azt az érzést kelti, mintha a masina a levegőben lebegne, ezáltal még könnyebb elmerülni a látványban. A formabontó LG SIGNATURE OLED TV W nemrégiben a 2017-es iF Design Award elismerését is kiérdemelte, ezzel még gazdagabb lett a vállalat díjnyertes termékkínálata.

Az LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrényt a Red Dot az interaktív modern műszaki megoldás és a csodálatos kialakítás sikeres párosításáért ismerte el. A fridzsiderbe az ajtónyílás kinyitása nélkül is belenézhetünk, mivelhogy a masina 29 colos LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszóvá válik. A Smart Tag menüvel matricákat és címkéket helyezhetünk el a monitoron, hogy lássuk, milyen áruk vannak éppen a fridzsiderben. A Smart Taggel a produktumok szavatossági idejét is feljegyezhetjük, hogy a hűtő emlékeztetni tudjon minket, ha közeledik az ennivalók lejárati dátuma.

A két Best of the Best díj mellett az LG újabb 18 elismerést kapott a Red Dot bíráitól. A díjazott LG gyártmányok közt találjuk példának okáért az LG SIGNATURE OLED TV-t, a Gram laptopot, a V20 okostelefont, az LG Watch Style és Sport okosórákat, a vezeték nélküli TONE fejhallgatót, amellett az ez évi Minibeam projektort, melyek mindannyian a számottevő stílus és technológiai innovációért kapták meg a Red Dot elismerését.

„A Red Dot díjait komoly megbecsülés veszi körbe, így a tőlük kapott elismerések feltétlenül megerősítenek bennünket abban, hogy a kinézet területén piacvezető vállalatként jó úton járunk” – mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics alelnöke és dizájnért felelős vállalati vezetője. „A továbbiakban is olyan termékeket szeretnénk fejleszteni, melyek kiszélesítik a kinézet és a modern műszaki megoldás határait, alakítják a vásárlói ízlést és az esztétikai látásmódban új igazodási pontokat jelentenek.”

Az LG Electronics több LG társaság, például az LG Display és az LG Hausys mellett vesz részt a Milánói Design Héten április 4. és 9. közt, hogy kihangsúlyozza a formatervezés fontosságát a mindennapokban a fogyasztók részére.