Az LG a 2023-as CES-en a Home Connectivity Alliance-al karöltve mutatta be, milyen a nagyszerű okosotthon-élmény

Az LG a 2023-as CES-en a Home Connectivity Alliance-al karöltve mutatta be, milyen a nagyszerű okosotthon-élmény

Az LG Electronics (LG) a Home Connectivity Alliance (HCA) igazgatótanácsának tagjaként a 2023-as CES bemutatón mutatta be, milyen a gördülékeny okosotthon-élmény. Más HCA-tagvállalatokkal közösen az LG a találkozón azt demonstrálta, hogyan kínálja a korszerű HCA 1.0 specifikáció azt az átjárhatóságot, melynek révén az eltérő márkák nagy tudású otthoni megoldásai zökkenőmentesen működhetnek közösen a nagyszerűen összekapcsolt otthoni kényelemért.

A HCA kiállítási standján az LG a szövetség többi tagjának eszközei mellett állította ki legmodernebb nagy tudású háztartási készülékeit – köztük a MoodUP hűtőszekrényt, a WashTower ruhatisztítási megoldást, az ARTCOOL Gallery légkondicionálót és a PuriCare AeroTower légtisztítót. A vendégek a HCA Bármilyen alkalmazás bármilyen eszközhöz víziójának gyakorlati megvalósítását tekinthették meg, amelyiknek érdemben azt jelenti, hogy a felhasználók az egyes márkák termékeit a gyártók saját nagy tudású vezérlőközpontjain – példának okáért az LG intuitív ThinQ alkalmazásán – át kezelhetik. Az átjárhatóság ezen új szintjét ebben a pillanatban a HCA tagvállalatai, köztük az LG is segíti.

A már létező Cloud-to-Cloud (C2C), azaz felhőalapú szolgáltatások interoperabilitására vonatkozó iparági szabványok felhasználásával a modern HCA 1.0 specifikáció azért alakult meg, hogy a háztartási gépek, televíziók és HVAC-rendszerek márkától függetlenül zökkenőmentesen működjenek egyesült erővel. A vásárlók nem kizárólag az újonnan bemutatott modelleket használhatják ilyen módon: a már létező, a HCA 1.0 specifikációt támogató okos berendezéseiket és HVAC-rendszereiket is komolyabb szoftverfrissítések nélkül kapcsolhatják össze.

A HCA 1.0 specifikáció a tagvállalatoknak is nyújt támogatást abban, hogy a következő években fenntarthatóbbá tegyék az okosotthon-rendszereket: a szövetség tagjainak készülékeiből gyűjtött felhasználói adatok nyomán mivelhogy a gyártók hozzájárulhatnak az otthoni energiagazdálkodás javításához.

„A HCA tagjaként az LG hozzájárul a biztonságos és márkától függetlenül gördülékenyen összekapcsolt otthoni ökoszisztéma megvalósításához” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Vállalati együttműködéseink és a nyílt fejlesztés révén még mindig olyan megoldásokat kínálunk a felhasználóknak, amelyekkel életmódjuk tudatosabb és komfortosabb lehet.”