Az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi üzemében

Az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi üzemében

Nyolc évvel azután, hogy elkészítette a kompakt crossover szegmenst, legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi gyárának futószalagjáról. Átlagosan minden 105. másodpercben elkészül egy korszerű Juke.

A jellegzetes és sportos megjelenéséről ismert 2018-as Juke sokféle megoldást ajánl a külső és az utastér testre szabására. Minden felszereltséggel és a számtalan rendhagyó kiegészítővel közösen az ügyfelek több mint 23 000 kombináció közül választhatják ki legkorszerűbb Juke-változatukat.

A sunderlandi üzem egymilliomodik Juke-ja egy Tekna felszereltségű jármű volt, Élénk kék színben, mely a legfrissebb szín a kínálatban.

Kevin Fitzpatrick, a Nissan Europe gyártással, ellátási lánc menedzsmenttel és beszerzéssel munkálkodó alelnöke a következőt nyilatkozta: „Az egymilliós mérföldkő elérése óriási eredményt jelent a típus történetében.

„Nyolc évvel ezelőtt még csak a Juke-hoz hasonlót sem láttunk – egy teljesen új szegmenst hívott életre és egy jellegzetes, ezelőtt soha nem látott formát vezetett be a piacra. Ma ugyanakkor már egymillió partnert tudhatunk magunkénak és a Juke megőrizte vezető helyét a szegmensben.

„Fantasztikus érzés látni, hogy a 2018-as modell sok fejlesztésével és példa nélküli kiegészítőivel ugyanolyan híres, mint az első változat, mely 2010-ben gurult ki a gyárból.”

A 2006-ban megkezdett gyártású és a crossoverek piacán a Nissan vezető szerepét megalapozó, úttörő jelentőségű Qashqai után a Juke volt a második crossover, mely ebben a gyárban készült. Már több mint hárommillió Qashqai került legyártásra Sunderlandben, megelőzve a Micrát (2,4 millió) és a Primerát (1,5) a gyárban egymilliós darabszámot elérő típusok mezőnyében.

Az egymilliós szám magában foglalja a prémium sportváltozatot, a Juke NISMO-t, melynek gyártása 2012-ben indult el a sunderlandi gyárban. Az értékesítési statisztikák alapján a Juke fekete színben a leginkább közkedvelt az európai vásárlók körében, és ez a leginkább közkedvelt választás az utastér és a külső specifikus kiegészítők kapcsán is.

A Juke még mindig módfelett sikeres, 2017-ben Európában 95 000 példány talált gazdára. A korszerű változat prémium tulajdonságai közé sorolható az összetéveszthetetlen, sötét króm színű új V-motion hűtőrács, a sötétített lámpatestek és a visszapillantó tükrök sötétített irányjelzői. A ledes ködlámpa Acenta felszereltségi szinttől most már az alapfelszereltség része.

Három új, 16, amellett 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsa is bekerült a kínálatba, ugyancsak Acenta szinttől. Akik még több dizájnt vinnének gépjárművük megjelenésébe, Tekna felszereltségi szinten színes díszítőelemeket is rendelhetnek a felnikhez.

Az utastér újabb jellegzetes kiegészítőkkel is felruházható eloxált narancssárga és eloxált kék színekben. Mindemellett választhatók műbőr ülések, kartámasz, továbbá műszercsoport-árnyékoló színes dupla varrással. A Juke-hoz elérhető a BOSE Personal hangrendszer is, mely kimagasló minőségű és csodálatos 360 fokos hangélményt nyújt a vezető fejtámlájába épített hangszórókkal.

A Juke olyan továbbfejlesztett Nissan-technológiákat is ad, mint az Okos 360 Fokos Parkolókamera, mozgó eszközök észlelése funkcióval, Sávelhagyásjelzés és Holttér figyelő rendszer.