„Az egyediség új szintje”: a MINI Yours Customised termékpaletta kiérdemelte a Német Formatervezési Tanács Innovációs Fődíját

„Az egyediség új szintje”: a MINI Yours Customised termékpaletta kiérdemelte a Német Formatervezési Tanács Innovációs Fődíját

A számtalan iparágat képviselő szakértőkből álló zsűri a MINI páratlanul példa nélküli autó-átalakítási megoldását választotta meg a leginkább ügyfélközpontú innovációnak.

A MINI Yours Customised termékpaletta játszi könnyedséggel varázsol tervezőt az angol prémiumgyártó kuncsaftjából – akinek négykerekű kedvence mindent összevetve páratlanul sajátos, személyre szabott megoldásokkal tűnik ki a tömegből. A MINI modernizált autó-átalakítási lehetősége új szintre emeli a járműgyártásban ismert egyediség fogalmát, a négy tetszetős termékből álló portfólió egyidejűleg progresszív és ügyfélközpontú karakterét mindazonáltal most a Német Formatervezési Tanács exkluzív elismerése nyomatékosítja: a MINI Yours Customised termékpaletta kiérdemelte az ez évi év Német Innovációs Díját.

Az angol prémiumgyártó a MINI Yours Customised termékpalettával minden partnerének felkínálja a lehetőséget, hogy saját maga által megtervezett, példa nélküli stílusú, személyre szabott dizájnelemekkel varázsolja az összes régebbinél exkluzívabbá négykerekű kedvencét. A portfólió továbbfejlesztett oldalsó irányjelző-paneleket, exkluzív utastéri betéteket, világító küszöbtoldatokat és LED-technológiás alsó kivetítőket tartogat. A MINI kliensei a termékpaletta részére megvalósított weboldalon (www.yours-customised. mini) tervezhetik meg részletekbe menően saját dizájnelemeiket. A megoldást a Német Formatervezési Tanács „az egyediség új szintjeként” definiálta.

A MINI Yours Customised termékpaletta az egyedülálló ügyfélajánlat” kategóriában hódította el a leginkább ügyfélközpontú innovációnak járó, minőségi kitüntetést, először is felhasználóbarát weboldalának, átfogó digitalizációs megoldásainak és olyan modernizált gyártási technológiáinak hála, akárcsak a háromdimenziós nyomtatás és a lézergravírozás. „Az fejlesztés és az egyediség a MINI márka két meghatározó alappillére, amit ügyfeleink kiváltképp nagyra értékelnek. A MINI Yours Customised termékpaletta mindezt jellegzetes formában ajánlja fel” – mondta Dr. Fabian Baptist, az angol prémiumgyártó vevőszolgálati részlegének innováció-irányításért felelős vezetője.

A Német Formatervezési Tanács díjait odaítélő zsűriben számtalan iparág elismert szakértője foglalt helyet, a például fizikusokból, IT specialistákból, szabadalmi tanácsadókból, technológia-történészekből, azonkívül pénzügyi- és marketingszakértőből álló bizottság az innovációs faktorra, a felhasználóbarát megoldásokra és a költséghatékonyságra különös hangsúlyt fektetett. Kulcsfontosságú tényezőként vették számításba a versenyképességet és a piaci alkalmasságot, emellett a minőség és a szerepkör kettősét is. Az ez évi év Német Innovációs Díjával kitüntetett MINI Yours Customised termékpalettáról a szakmai zsűri elemei indoklásukban „óriási potenciállal bíró, fantasztikus ötletként” nyilatkoztak. „A MINI Yours Customised termékpaletta jócskán túlmutat a járműgyártásban megszokott testre szabási megoldásokon, amelyek javarészben a felszereltségben és a színválasztékban merülnek ki. A portfólió a gépjármű egész exkluzivitásáról szól, ahol a partner maximálisan szerepet vállal és amely minden gépkocsit speciális, páratlan darabbá varázsol” – írták. A részletes magyarázat alapján a MINI-nek „sikerült egy kivételes ajánlat képében valódi hozzáadott értéket teremtenie”.

Az 1953-ban hozott létre Német Formatervezési Tanács évről évre átadja a az egész világon elismert Német Formatervezési Díjat. A terméktervezés területén elért kimagasló teljesítmények elismerésére a tanács idén első alkalommal a Német Innovációs Díjat is produkálta, amelyiknek fő célkitűzése, hogy kiemelje a leginkább követendő technológiai innovációkat.