„Auto Trophy 2020”: Hat kategóriában első helyen a Škoda

„Auto Trophy 2020”: Hat kategóriában első helyen a Škoda

Az „Auto Zeitung” német autós magazin által 33. esetben kihírdetett „Auto Trophy” szavazáson a Škoda hat első helyet szerzett. Sorozatban hetedszer nyerte el a cseh autógyártó – az olvasók állásfoglalásának megfelelően – a legjobb import márka címét. A csaknem 18 800 résztvevő által leadott szavazat alapján a teljesen új Škoda OCTAVIA duplázott és két kategóriában hódította el az első helyet. A Škoda ENYAQ iV debütálása is pompásan sikerült, ezt a modellt választották mivel a legjobb import járműnek az elektromos SUV modellek mezőnyében. Mindemellett a Škoda SUPERB és a Škoda KAMIQ modellek is az élen végeztek kategóriájukban, a legjobb import gépkocsik elismerést ők kaphatták meg.

A Škoda márka – sorozatban már hetedik alkalommal – 2020-ban is a leginkább közkedvelt volt a 40 import márka közül a német „Auto Zeitung” autós magazin olvasóinak véleménye alapján. Minden szavazat 13,4 százalékát megszerezve a cseh autógyártó az első helyet érte el a „Legjobb import márka” kategóriában.

Kettős győzelemmel zárt a teljesen új Škoda OCTAVIA

A Škoda OCTAVIA duplázott és az összesen kiosztott 21 díj közül kettőt is elhódított. A résztvevők 20 százaléka választotta kedvenc import járművének a Škoda negyedik generációs bestseller modelljét a kompakt kategóriában. Sorozatban hatodik győzelmével – amely teljességében a kilencedik elsősége – az OCTAVIA folytatta sikersorozatát „Auto Trophy” mezőnyében, túlszárnyalva kategóriagyőzelmét egy újabb elismeréssel. A szavazatok 20,4 százalékával merthogy a Škoda OCTAVIA RS ugyancsak első helyen zárt a „Legjobb import sportautó a kompakt kategóriában” indulói közt. A Škoda első alkalommal nyújtsa az OCTAVIA RS iV személyében hálózatról tölthető (plug-in) hibrid formában a család sportos csúcsmodelljét, a benzines és dízel változatok mellett.

Isteni rajt a Škoda ENYAQ iV részére

Viszont nem lehet ennél kitűnőbb a kezdés: a korszerű Škoda ENYAQ iV most először szerepelt a népszerű olvasói szavazáson és rögtön győzelemmel mutatkozott be. A márka első, konkrétan tisztán elektromos hajtással tervezett modellje a szavazatok 20,8 százalékát gyűjtötte be az elektromos SUV modellek kategóriájában, mint legjobb import gépjármű. 125 évvel a társaság alapítása után a Škoda egy új korszakot nyit első sorozatgyártású, a Volkswagen Csoport modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciójára (MEB) épülő modelljével.

A Škoda KAMIQ és a SUPERB győzelme

A kompakt SUV kategóriában szereplő Škoda KAMIQ megismételte a tavalyi olvasói szavazás kitűnő eredményét. 2020-ban a szavazatok 15 százalék megszerezve hódította el az első helyet a 25 000 eurónál olcsóbb import SUV közt. A Škoda SUPERB mindazonáltal az import nagyautók kategóriájában végzett az élen még egyértelműbb fölénnyel, a szavazatok 28,2 százalékát megszerezve. A tavalyi év óta a Škoda zászlóshajója elérhetővé vált SUPERB iV hálózatról tölthető (plug-in) hibrid formában is.

Ebben az esztendőben rendezték 33. alkalommal az „Auto Zeitung” szaklap olvasói szavazását. 2014. óta az „Auto Trophy” elismerés mellett a győzteseké a „World’s Best Cars” cím is, mivel már a Bauer Media Group kiadócsoport – amelyhez az Auto Zeitung is tartozik – internacionális autós szakmai magazinjainak olvasói és online felhasználói is leadhatják voksukat a szavazáson. A 2020-as szavazáson közel 18 800 résztvevő adta le voksát, összesen ugyanakkor 442 márka és modell közül választhattak.