Augusztus közepétől Magyarországon is kapható a Huawei legmodernebb, nagy képernyős notebookja

Augusztus közepétől Magyarországon is kapható a Huawei legmodernebb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legmodernebb notebookja, a modern HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView monitort ad. Ez a gépméret könnyed hordozhatóságot, ameddig a nagyméretű monitor, emellett a cég által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány komfortos és hatékony feladatvégzést kínál. Mindehhez a készülék teljesítményét 12. generációs Intel Core H-sorozatú processzor biztosítja, amely az általános felhasználás mellett a nagyobb teljesítmény igényű munkavégzés alatt is megbízható teljesítményt nyújt. A készülék Windows 11 Home operációs rendszerrel és magyar billentyűzettel lesz kapható hazánkban augusztus 15-től.

Formabontó termékkel bővítette magyarországi notebook-kínálatát a Huawei. A távmunka és távoktatás átfogó trendjével párhuzamosan megnőtt az igény nagy képernyős, jelentős hatékonyságú, könnyed laptopok iránt. A cég erre reagálva alkotta meg legfrissebb termékét, a MateBook D 16-ot. A modern modell egyik legkiemelkedőbb újdonsága, hogy a Huawei olyan készülékházba építette be a 16” méretű megjelenítőt, amelybe sok egyéb gyártó csak 15,6”-es képernyőt helyez el, ennek köszöhetően a készülék megkönnyíti a különféle feladat egyidejű kezelését és a munka hatékonyságát.

Óriási, szemkímélő monitor, jelentős hatékonyságú processzor

A HUAWEI MateBook D 16 16”-os FullView megjelenítője 90 százalékos képernyő-test arányt és elsőként ebben a modellben 16:10 képarányt nyújt. A konstrukció könnyed fémháza a 15,6 hüvelykes laptopokhoz hasonló súlyú, mindössze 1,7 kg-os. A notebook TÜV Rheinland Low Blue Light megfelelőségi nyilatkozattal is el van látva, amelyiknek betudhatóan precízen reprodukálja a képek színeit nélküle, hogy sárgás árnyalatot okozna, ezáltal védve a felhasználók szemét. Azonkívül a megjelenítő egyenáramú fényerő-szabályozást is alkalmaz, segítve a felhasználókat a szemfáradás enyhítésében.

A HUAWEI MateBook D 16 12. generációs Intel Core H-sorozatú processzorral üzemel, amely akár -i7-12700H-ig, akár 40 W-os TDP-vel, kétcsatornás RAM-mal és gyors SSD meghajtóval hibátlanul és eredményesen kezeli az összetett feladatokat is.

Az erőteljes teljesítményhez járul hozzá az továbbfejlesztett HUAWEI Metaline Antenna modern műszaki megoldás, amely stabil vezeték nélküli hálózatot nyújt: még gyenge Wi-Fi jel mellett is 55 százalékkal nő a letöltési sebesség, miközben a számítógépes játékok és videokonferenciák 57 százalékkal, amellett 67 százalékkal gördülékenyebben futnak.

Nagy tudású képi- és hangmegoldások a gördülékeny videóhívásokért

A HUAWEI MateBook D 16 AI hanggal és AI kamerával büszkélkedhető Okos szimpózium megoldásával kis híján bárhol és bármikor ideális online tárgyalótér valósítható meg. A kristálytiszta 1080P AI kamera a képminőségnek és az okos mesterséges intelligencia funkcióknak hála élvezetesebbé teszi a videókonferenciákat. Videóhívás közben az AI-kamera Követő kamera funkciója valós időben úgy állítja be a képernyőt, hogy a beszélő a kép centrumában maradjon, ezáltal még ha mozog is, nem tereli el a figyelmet a témáról. A Szemkontaktus szerepkör a mesterséges intelligencia hozzájárulásával intelligensen alkalmazkodik a felhasználó látóteréhez, ezáltal úgy tűnik, mintha nem a kamerába, hanem egymás szemébe néznének a beszélők.

A korszerű notebook AI zajcsökkentő algoritmusai csökkentik a hívások háttérzaját, a Önálló hangjavító szerepkör („Personal Voice Enhancement”) ugyanakkor hasznos segítség a hívó félre összpontosítani. Ezenfelül a MateBook D 16 készülékházának szélein elhelyezkedő négy mikrofon biztosítja a hangfelvételt a szerkezettől mindössze öt méterre található forrásokból.

HUAWEI Super Device: a többeszközös összefogás új szintje

A HUAWEI MateBook D 16 teljesen új szintre emeli a többeszközös együttműködést a vállalat jellegzetes Super Device megoldásának hála. Az modernizált szoftveres újítás hozzájárulásával a notebook könnyűszerrel csatlakoztatható más, közeli Huawei-eszközhöz. Ehhez elég az adott eszközt a MateBook D 16 közelébe rakni, és az automatán felismeri őket, lehetőséget adva a sebes és hagyományos párosításra. Okostelefonok és táblagépek tekintetében a csatlakozást követően az adott szerkezet felhasználói felülete megjelenik a laptop képernyőjén, ezáltal a külső szerkezet úgy kezelhető, mintha egy eszközt alkotna a laptoppal: hozzáférhetőek és szerkeszthetőek fájlok, ugyanabban az időben akár három telefonalkalmazás-ablak is megnyitható, a telefonra érkező videó- vagy hanghívásokat fogadhatók a MateBookon át, sőt az egér és a billentyűzet is hasznavehető az okostelefon irányítására.

Azonkívül Tükrözés módban a laptop képernyője a tabletre vetíthető, mindent összevetve mindkét alkalmatosság ugyanazt a tartalmat mutatja. Ennek betudhatóan a tablet előnyhöz jut a laptop teljesítményéből, míg a laptop hozzáférhet a tablet ceruzájához, könnyebbé téve a rajzolást. A Kiterjesztés mód funkcióval a laptop megjelenítője külső monitorként a tabletre is kiszélesíthető, amely hasznosnak bizonyulhat jegyzetek készítésekor. Az Partnerség mód ugyanakkor sima áthúzással biztosítja a tartalmak megosztását a szerkezetek közt.

Ezenfelül a HUAWEI MateBook D 16 a MateView monitorokhoz is csatlakoztatható. A notebook képes a HUAWEI Super Device többeszközös fájlkezelésre, amellyel felhasználók szolidan kezelhetik a csatlakoztatott eszközeiken található fájlokat, mitöbb kínálja az AI keresést is, amely biztosítja a fájlok és képek szélsebes keresését PC-n, interneten illetve egyéb összekapcsolt eszközökön.

Elérhetőség: a MateBook D 16 a Huawei webáruházában (www.huawei-store.hu), ugyanakkor a MediaMarkt, az Alza.hu, az Emag és Edigital, továbbá BestByte kínálatában áll rendelkezésre.