Apró periszkóppal sokkol a HTC

Periszkóp alakú kamera a HTC-től

Különleges formatervvel, vízálló kivitellel és egyetlen gombbal támad a mobilgyártó első kamera terméke.

A HTC RE egy kicsi kézi kamera, ami praktikus kialakításának köszönhetően az események azonnali rögzítését teszi lehetővé. Hengeres kialakításának köszönhetően fogása kényelmes, a beépített grip szenzor pedig azonnal aktiválja a kamerát, amint kézbe vesszük azt. Egyetlen gombbal rendelkezik, ez az exponáló gomb, melyet egyszer megnyomva fotózhatunk, hosszabban nyomva tartva pedig videót rögzíthetünk, így a két mód közti azonnali váltás miatt biztosan nem maradunk le semmiről.

Periszkóp alakú kamera a HTC-től
A kényelmesen megmarkolható periszkóp alakú kamera a HTC-től

A RE 16 megapixeles felbontású és 1/2,3 colos méretű CMOS szenzorral rendelkezik és segítségével maximum Full HD felbontásban videózhatunk. 146 fokos széles látószögű lencséje és a slow-motion (720p HD) vagy time lapse módban történő felvétel gondoskodik arról, hogy különlegesen rögzíthessük élményeinket. A RE alkalmazással a kamera képét távolról, valós időben is megnézhetjük mobiltelefonunkról, de akár a galériában található korábbi fotókat, videókat is böngészhetjük így. Mindemellett az alkalmazás a felvételeket automatikusan menti a telefonra vagy a felhőbe. A RE alkalmazás hamarosan újabb funkcióval is bővül, ugyanis valós idejű video streaming segítségével videóinkat a YouTube-ra is feltölthetjük. A RE alkalmazás Android és iOS mobil operációs rendszerre is elérhető lesz.

Az IP57-es minősítésű, por- és vízálló kivitelű készülék 820 mAh kapacitású akkumulátora egy feltöltéssel mintegy 1200 darab 16 megapixeles fotó, illetve 100 percnyi Full HD videó elkészítését teszi lehetővé. Említést érdemel továbbá a microSD kártyával bővíthető 8 GB-os belső memória, az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, illetve a Bluetooth 4.0 támogatás. A lényegében bárhova könnyen felrögzíthető HTC RE az USA-ban még ebben a hónapban elérhető fog válni, még pedig 199 dolláros (48 ezer forint) áron, nem sokkal ezt követően pedig más piacokon is fel fog bukkanni.

(forrás: hir24.hu)