A Volkswagen segít a Mountain Bike csapatnak

Volkswagen Multivan Merida Biking Team

A Volkswagen a haszongépjárművek piacán a Mountain Bike sportág támogatásának területéről is ismert. Teszi ezt azért is, mivel a Volkswagen haszongépjárművei kiválóan segítik a profi versenyzők mindennapjait. A támogatott Multivan Merida Biking Team világsztárjainak kiváló partnere az autómárka, melynek összesen 14 járműve álla a szolgálatukban.

A többszörös világ- és Európa bajnoki, illetve számos világkupa győzelmet magáénak tudható csapatot nagy örömmel támogatja a vállalat. A 14 jármű közül 11 db Multivan típusú és 3 db Crafter modell, melyekből egy lakóautóként funkcionál. Ez a járműpark képes elszállítani a csapatot a világ bármely részén meghirdetett versenyre, legyen szó akár a legkeményebb terepviszonyokról is.

Természetesen a Mountain Bike versenyen való részvétel nem csak a sportolóknak jelent komoly felkészülést, hiszen a sokszor kihívást jelentő terepen való szállítás a járműveket is próbára teszi. Igazi erőpróba ez a Volkswagen haszonjárműveknek, de a csapattagok egyértelmű véleménye, hogy az autók magabiztosak, megbízhatóak ráadásul vagányak.

A Multivan Merida Biking Team legújabb versenypontja a Világkupa sorozat keretében Albstadtban megrendezett viadal. Itt természetesen a Volkswagen is bemutatta az érdeklődők számára a T sorozat legújabb, hatodik generációs Multivan modelljét, melyben egy 150 LE-s, kétliteres motor duruzsol. A kiállított modellek között érdekességnek számított a T3 Synchro, amely az összkerékhajtás magabiztosságát, ezáltal az optimális vonóerő átadását biztosítja bármely csapatnak vagy más felhasználónak, akárcsak a Multivan Merida Bike Team esetében.