A víz érintése kapta a legtöbb jelölést az angol filmakadémia díjára

A víz érintése kapta a legtöbb jelölést az angol filmakadémia díjára

Guillermo del Toro A víz érintése című filmje kapta a legtöbb, 12 jelölést az angol filmakadémia (Bafta) díjaira.

 A víz érintése című fantáziarománc női főszereplője, Sally Hawkins a legjobb színésznő díjára esélyes. Az angol színésznő néma nőt játszik, aki beleszeret egy fogságban tartott vízi lénybe.

 Hawkins egyik versenytársa a színésznők mezőnyében az ír származású Saoirse Ronan, a Lady Bird sztárja, aki már megkapta a Golden Globe-ot a hétvégén.

 A Winston Churchillről szóló A legsötétebb óra és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmek 9-9 jelölést kaptak. A legsötétebb óra főszerepét formáló Gary Oldman, aki szintén Gloden Globe-ot kapott játékáért, a Baftát is elnyerheti.

 A legjobb brit film díjára A legsötétebb óra, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Paddington 2., a Lady Macbeth, a God’s Own Country és a Death of Stalin is jelölést kapott.

 A narancslekvár-rajongó medvéről szóló Paddington 2., amely egyöntetű népszerűséget vívott ki magának a kritikusok és a nagyérdemű körében, három nevezést ért el: adaptált forgatókönyve mellett a legjobb férfi mellékszereplő mezőnyben Hugh Grant is esélyes lett a díjra.

 Grantnak a Baftáért a Floridai álomban játszó Willem Dafoe, sőt még a Három óriásplakát Ebbing határában két színésze, Sam Rockwell és Woody Harrelson a vetélytársa.

 A legjobb film kategóriában a Szólíts a neveden!, A legsötétebb óra, a Dunkirk, a Három óriásplakát Ebbing határában és A víz érintése megjelenik.

 Ridley Scott Szárnyas fejvadász 2049 című sci-fije nyolc mezőnyben indulhat az angol filmes Oscarért, éppen olyan a Christopher Nolan rendezésében készült Dunkirk című háborús dráma.

 A Bafta-díjátadó gálát február 18-án, vasárnap rendezik meg a londoni Royal Albert Hallban.

 Idén hosszú idő után első alkalommal nem Stephen Fry lesz az est házigazdája, a közkedvelt színész mert nyilvánosságra hozta, visszavonult ettől a feladattól, hogy lehetőséget nyújtson másoknak is. A műsort Joanna Lumley vezeti ezután.