A világ legnagyobb DJ versenye Magyar mentorral

A világ legnagyobb DJ versenye Magyar mentorral

A magyar DJ/producer, Jay Lumen a világ legnagyobb DJ megmérettetésében kap szerepet.

A burn Residency elnevezésű elektronikus zenei tehetségkutató megmérettetés ibizai mentortáborában osztja meg tapasztalatát és tudását a magyar DJ és producer, Jay Lumen. A nemzetközi DJ versenyben olyan hírességek kaptak már mentori szerepet, mint David Guetta, Avicii, Marco Bailey, Pete Tong, illetve Fatboy Slim.

Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő burn Residency DJ tehetségkutatóban a magyar versenyzők mindig eljutottak a döntőig. A versenyben a fődíj a nyári szezonra Ibiza neves klubjaiban három rezidensi pozíció, de a győztesnek egy 100 000 euró értékű szerződés is jár. A hazai oldalról az idei verseny jelentkezési szakasza 123 feltöltött pályázattal záródott.

A tehetségkutató DJ verseny főmentora, az itthoni fesztiválokról már ismert világhírű producer Carl Cox, aki a legendás Ibiza szigeten immáron 14 éve játszik folyamatosan. Jay Lumen, a nemzetközi mentor, az ibizai DJ táborba Carl Cox mellé csatlakozik a verseny utolsó szakaszában: „A burn Residency nemzetközi DJ tehetségkutató egy páratlan lehetőség a fiatal, feltörekvő előadóknak, hogy egy nagyobb lépést tegyenek meg a karrierjükben. Világsztár producerekkel és promóterekkel, valamint neves klub tulajdonosokkal találkozhatnak személyesen, ráadásul mindezt Ibizán, az elektronikus zene bölcsőjében. Ez olyan tapasztalatot jelent számukra, amelyet máshol nem igazán tudnak megszerezni” – hangoztatta Jay Lumen.

A magyar DJ és producer immáron negyedik éve, hogy folyamatosan minden dalával a Top10-ben szerepel a legismertebb lemezeladási listán, a Beatport-on, valamint egyedüli hazánkfiaként, világszinten minden idők 40 legjobb előadóját erősíti a Resident Advisor Top100-as listáján. Jay Lumen az egyedüli olyan magyar DJ és zenei producer, aki tízezreknek játszik elektronikus zenét a világban mindenfelé. Kislemezei és zenei albumai a világ legelismertebb kiadóinál jelennek meg.

„Tavaly már részt vettem a programban, akkor a magyar zsűri csapatát erősítettem. Nagyon örülök, hogy idén sikerült nemzetközi szinten is szerepet kapnom a burn Residency DJ tehetségkutatóban. Az ibizai táborban majd arra törekszem, hogy alaposan megismerjem a versenyzőket és személyre szabott tanácsokkal lássam el őket.” – nyilatkozta Jay Lumen.

Jelenleg feltöltött mixek elemzése folyik, majd ezt követően a nemzetközi zsűri kiválasztja azt az öt tehetséget, akik helyet kapnak a magyarországi döntőben. A magyar döntőt, ahol ki fog derülni, hogy az idén ki képviseli az országot a világ legnagyobb DJ versenyén, május végén rendezik majd meg Budapesten.