A többpróbázó Krizsán Xénia már fájdalom nélkül edz

A többpróbázó Krizsán Xénia már fájdalom nélkül edz0

Túl van sérülésein, és roppantul örül, hogy a bizonytalan helyzetben is edzhet Krizsán Xénia, Európa-bajnoki negyedik helyezett többpróbázó.

A 27 éves, tokiói kvótával büszkélkedhető atléta az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napja fénypontja, mikor is felöltözhet, és elmehet edzésre a elengedhetetlen óvintézkedések betartásával a most is nyitva tartó Lantos Mihály Sportközpontba.

„Mivel nem tudjuk, mire készülünk, így kicsit visszább vettünk az edzésekből, és 120 százalék helyett csak olyan kilencvenötön pörgünk” – adott betekintést a mindennapokba az MTK sportolója. Krizsán hangoztatta, a technikai számokban igyekeznek az apróbb hibákat kijavítani, ő pillanatnyilag a távolugrásán és a gerelyhajításán dolgozik az erő- és gyorsaságfejlesztő feladatok mellett.

„Nagyjából kilencven százalékos állapotban vagyok, de minden edzésmunkát el tudok végezni” – utalt a sportoló arra, hogy a tavalyi dohai világbajnokságtól combhajlítóizom-sérülés folytán kellett visszalépnie, miközben az ez évi kínai fedett pályás vb-től – amely a járvány folytán végül elmaradt – ülőgumó-fájdalom okán maradt volna távol.

Krizsán kiemelte, az ez évi versenyekkel kapcsolatban borúlátó, de bízik abban, hogy nyár végén vagy ősszel legalább hazai megméretéseket rendeznek ezután.

„Addig is koncentrálunk a jövő évi olimpiára” – tette hozzá.

MTI