A Telekom 4G ügyfelei már külföldön is gyorsabban tudnak netezni

A Telekom 4G ügyfelei már külföldön is gyorsabban tudnak netezni

Elindult a 4G adatroaming szolgáltatás, amely elsőként Telekom Deutschland 4G hálózatán válik elérhetővé.

2015. március 9-től kezdődően a Telekom belföldi 4G ügyfelei számára egyes külföldi országokban külön díj fizetése nélkül elérhetővé válik a 4G hálózat roaming helyzetben, így nem csak Magyarországon élvezhetik a gyors mobilnet előnyeit. Elsőként Németországban, a Telekom Deutschland hálózatán, majd 2015 folyamán további 30 országban válik fokozatosan elérhetővé a szolgáltatás világszerte.

A Telekom külföldre látogató ügyfelei alapvetően a mobilinternet gyorsaságában fognak pozitív változást tapasztalni. 1 A 4G adatroaming szolgáltatás a Telekom azon ügyfelei számára érhető el, akik külföldi netezéshez valamilyen Telekom roaming adat-díjcsomagot rendelnek, és ezzel egyidejűleg belföldön is 4G képes díjcsomaggal és készülékkel rendelkeznek. A változás a Telekom lakossági, kis- és középvállalati, valamint nagyvállalati ügyfeleit is érinti. A lehetőség az ügyfelek számára automatikusan elérhetővé válik.

Ezzel egy időben a Telekom szerződött partnereinek hazánkba látogató ügyfelei, arra alkalmas készülékkel és szolgáltatással Magyarországon rá tudnak kapcsolódni a Telekom 4G hálózatára, amely jelenleg közel 80 százalékos országos lakossági lefedettséggel rendelkezik. 2

Az ügyfelek a mindenkori 4G adatroaming elérhetőségéről a www.telekom.hu címen és a telefonos ügyfélszolgálaton tájékozódhatnak

2014. végéig bezárólag a Deutsche Telekom Csoport 18,3 millió adatroaming csomagot értékesített ügyfeleinek az összes európai országban, és ez a szám tovább növekszik. A Travel & Surf ajánlattal a vállalat 130 milliónál is több ügyfele kedvező áron veheti igénybe a mobil adatroaming szolgáltatást közel 100 országban, további előnye a költségkontroll és rendelkezésre álló egyenleg ellenőrizhetősége, a kontrollálható költés. Attól függően, hogy melyik szolgáltató hálózatára jelentkezik fel az ügyfél, a szolgáltató szöveges üzenetben értesíti az ügyfelet, amikor eléri a csomagjában foglalt adatmennyiség 80 százalékát. Emellett, egy alkalmazás segítségével vagy a külföldről is díjmentesen elérhető weblapon (Magyar Telekom ügyfelek esetében a www.telekom.hu/adatroaming oldalon) bármikor ellenőrizhetik azt is, hogy adott időpontig hány MB-ot használtak fel a roaming adatcsomagban foglalt adatmennyiségből.

(forrás: Telekom)