A Sparnál az ez évi tanévben 900 diák tölti szakmai gyakorlatát

A Sparnál az ez évi tanévben 900 diák tölti szakmai gyakorlatát

A Spar Magyarország a 2017/18-as tanévben csaknem 900 tanulószerződést kötött diáknak biztosítja a szakmai gyakorlatot, közülük 452-en már teljesítették a szakmai vizsgát – közölte a vállalat sajtótájékoztatóján.

A tájékoztatás alapján a csaknem 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország 130 kereskedelmi iskola értékesítő, kereskedő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, mindemellett húsipari termékgyártó diákjának nyújt gyakorlati képzőhelyet 140 szupermarketjében, 33 hipermarketjében és a Regnum Húsüzemben.

Az üzletlánc a megállapodásokat a egész képzési időre köti, ezáltal két évre nyújt gyakorlati helyet a tanulóknak, akik heti 2-3 napot töltenek az üzletekben.

Az ez évi tanévben 452-en tettek szakmai vizsgát, 271 értékesítő, 121 kereskedő, 59 logisztikai és szállítmányozási ügyintéző és egy húsipari termékgyártó tanuló végzett.

A nyári hónapokban 400 új diák kezdi meg szakmai gyakorlatát, akik szeptembertől is folytatják kereskedelmi jártasságuk elmélyítését. Ezen felül az ágazati képzésben részt vevő diákok közül a cég a nyári szünet idejére – 105-160 óra közti időtartamban – újabb 200 diák részére nyújt szakmai gyakorlatot.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a társaság információja alapján kiemelte, hogy a szakemberhiányt a kereskedelmi hivatás elismertségének növelésével, a leendő munkatársak magas színvonalú felkészítésével tudják mérsékelni.