A Samsung przentálja a csatlakoztatott életmód vízióját

A Samsung przentálja a csatlakoztatott életmód vízióját

A jövőbe mutató portékák és modern műszaki megoldások mellett a mesterséges intelligencia (MI), az IoT és az 5G legkorszerűbb fejlesztéseire alapozza csatlakoztatott életmód vízióját a Samsung. A 2019-es Szórakoztató elektronikai Tárlaton (Consumer Electronics Show, CES) a cég a mesterséges intelligencia alapú robotplatformját is elénk tárta, amely a hétköznapokat teszi még gördülékenyebbé, ezáltal példaként az idősödő népesség részére nyújt segítséget a mindennapi egészségügyi rutin elvégzésében.

„A Samsung 2019-ben ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. Az elmúlt öt évtizedben elkötelezettek voltunk az iránt, hogy nagymértékű újításokat hozzunk a fogyasztóknak – nyilatkozta HS Kim, a Samsung Electronics Vásárlói elektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója. – Idén még egy szintet lépünk: piacvezető szerepünk nyújtotta lehetőségekből a legtöbbet hozzuk ki, és megvalósítjuk a csatlakoztatott életmódról alkotott víziónkat.”

Az IoT, az 5G és az MI elhozza az összekapcsolt, okos árucikkek korát

A csatlakoztatott életmód az IoT, az 5G, azonkívül a MI által teremtett ökoszisztémára és az ennek köszönhető problémamentes felhasználói élményre épül. A Samsung a CES-en ismertette, hogy a legkorszerűbb nagy tudású megoldásai milyen innovációkat hoznak el a egész portékakínálat részére.

A SmartThings applikáció egységesítése és a SmartThings Cloud bevezetése óta a SmartThings ökoszisztéma még átfogóbb lett. A regisztrált felhasználók száma 220 százalékkal, az applikáció letöltéseinek száma ugyanakkor 61 százalékkal növekedett. Mindemellett az ökoszisztémában résztvevő partnerek száma is 44 %-kal nőtt. Mára a felhasználók a SmartThings-élményt olyan élen járó márkák termékein át tapasztalhatják meg, mint az Amazon, Google, Bose, Sylvania és Plume.

A Samsung a telekommunikációs piac egyik vezető szereplőjeként elkötelezett az iránt, hogy az 5G hálózatban rejlő lehetőségeket a lehető legtöbb vásárlóhoz eljuttassa. Az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet információi alapján a társaság az legjobb szabadalmi tulajdonos, mert 2018 novembere óta több mint 2000 5G szabadalmat regisztráltak. Ugyanakkor a Samsung a Föld első cége, amely megkapta az FCC jóváhagyását egy kereskedelmi forgalomba szánt 5G eszközre. A társaság a főbb amerikai szolgáltatóknál és Koreában is mindhárom mobilszolgáltatónál forgalomba hozta az otthoni és mobil 5G hálózatot, mindemellett kísérleteket folytat Európában és Ázsiában. A Samsung célja, hogy az 5G teljesítményt széleskörben is elérhetővé tegye, mindent összevetve várhatóan 2019 első felében 5G-s okostelefont szemléltet.

A Samsung alapján a mesterséges intelligencia akkor a leghasznosabb, ha összetett világunkat egyszerűbbé teszi. Ennek érdekében a cég hét teljes körű mesterséges intelligencia központot teremtett meg, és termékeiben, sőt még szolgáltatásaiban is specifikus technológiákat alkalmaz. Azonkívül ugyanakkor a Samsung NEXT és a Samsung Stratégiai és Innovációs Centrum (SSIC) több mint 20 mesterséges intelligenciával munkálkodó startupba fektetett be az elmúlt öt évben.

Újgenerációs élmények 2019-ben a Samsungtól

A Samsung a következő években is modernizált megoldásokkal könnyíti meg a hétköznapokat és leginkább személyre szabott, rendhagyó élményekkel gyarapítja a felhasználók életét.

Szórakozás:

A Samsung az ez évi CES-en mutatta be a korábbi legnagyobb, 98 colos 8K QLED televízióját, amellyel a 65, 75, 82 és 85 colos modellekből álló 2019-es kínálatát egészíti ki. A 2019-es 8K széria a Quantum Processor 8K chipnek betudhatóan a lehető legjobb QLED képminőséget, dizájnt és okos megoldásokat nyújtja, a megkapó 8K felbontás ugyanakkor mostantól még több méretben válik hozzáférhetővé. A felhasználó a tartalmakat nézheti akár streaming szolgáltatáson vagy set-top box-on át, sőt még HDMI kábel vagy USB berendezés hozzájárulásával, a Samsung szabadalmazott Mesterséges Intelligencia alapú technológiája az eredeti felbontástól függetlenül felismer és feljavít bármilyen tartalmat, hogy az a kristálytiszta 8K minőséget közelítse meg. A QLED 8K a Samsung korábbi legokosabb és legerősebb TV-je.

2019-ben a Samsung Smart TV-k még több esélyt nyújtanak a tartalom kereséshez és még gördülékenyebb együttműködést tesznek lehetővé a csatlakoztatott berendezésekkel, mint ezelőtt bármikor. A modernizált mesterséges intelligencia algoritmus elemzi a felhasználó előfizetett szolgáltatásait, kedvenc tartalmait és tévénézési szokásait, aki a Universal Guide ámogatásával egyszerűbben találhatja meg a részére példás tartalmat. A felhasználók az eddigieknél még gyorsabban és egyszerűbben találhatják meg és irányíthatják hangvezérléssel kedvenc tartalmaikat a modern Bixby s az AI Remote igénybevételével, azonfelül ugyanakkor az Amazon Echo-n és a Google Home-on át is lehetőségük nyílik Samsung televíziójukat vezérelni.

Ugyanakkor, hogy a Samsung Smart TV szolgáltatás még több szórakozási lehetőséget, értéket és nyílt platform szerepkört nyújt a felhasználóknak, a társaság közzétette, hogy tavasztól az iTunes Filmek és TV-műsorok alkalmazás szintén rendelkezésre fog állni a 2019-es Samsung Smart TV modelleken, amelyek egyúttal Apple AirPlay 2 patronálást is kapnak. A 2018-as Samsung Smart TV modelleken a segedelem egy firmware-frissítést követően áll rendelkezésre. A Samsung Smart TV-ken debütáló iTunes Filmek és TV-műsorok alkalmazás több mint 100 országban, amíg az AirPlay 2 pártfogás 190 országban áll rendelkezésre.

Munka:

A Samsung egy sor új, modernizált terméket prezentált, amelyek a produktivitást és a rugalmasságot ötvözve megkönnyítik a felhasználók mindennapjait. A Samsung Space Megjelenítő sima és funkcionális kialakítása biztosítja a fogyasztóknak, hogy csakis a megjelenítő kijelzőjére fókuszáljanak. A készülék speciális, helytakarékos megoldással támogatja a felhasználók hatékonyságát: egy minimalista stílusú, asztalra illeszthető állvány hozzájárulásával a megjelenítő nehézség nélkül előre és hátra billenthető, ezáltal a lehető legtöbb helyet hagyja szabadon az asztalon. A kifinomult formatervezésen túl a Space Kijelző egy lehetőségekben gazdag, magas teljesítményű képernyőt jelent. A 27 colos modell részletgazdag, tűéles képekkel szolgáltat QHD felbontást, a 32 colos modell mindazonáltal 4K UHD-ben jeleníti meg a kívánt tartalmakat.

Csatlakoztatott vezetés:

A Samsung a HARMAN-nal együttes legmodernebb fejlesztését is prezentálta, amely jól példázza a társaság modernizált autóipari szerepvállalását. A Digital Cockpit 2019 olyan összekapcsolt autós élményt nyújt, melynek alappillérei az összeköttetés, a személyre szabhatóság és biztonság.

A Bixby csatlakoztatott vezetési megoldásnak betudhatóan a felhasználók egy hosszú út előtt távolról is ellenőrizhetik gépjárművük benzinszintjét vagy beállíthatják a jármű belső hőmérsékletét. A fedélzeti kamerák hozzájárulásával a modern Digital Cockpit felismeri az egyes sofőröket és utasokat, ezt követően hozzájuk igazítja az utasteret. Beállítja a megjelenítőt, ülésfűtést, világítást és bekészíti a kedvenc zenei lejátszási listákat. A hátsó ülésen utazókat személyre szabott monitorok mulattatják, ők akár az integrált Samsung DeX-hez is csatlakozhatnak, hogy útközben végezzék el a munkájukat. A Digital Cockpit 2019 a tükörhelyettesítő rendszernek és a kamera alapú biztonsági megoldásoknak betudhatóan nyújt még biztonságosabb vezetési élményt.

Mindez a Cellular-V2X technológiájának köszönhető, amely az autóipari technológiákkal vegyíti a Samsung mobilhálózatok kapcsán szerzett szakértelmét. A Samsung C-V2X-ével a gépjárműk képesek információt fogadni és elemezni, ennek betudhatóan a vezetés a következő években még biztonságosabb és még élvezetesebb élményt lesz.

Eszközmegoldások:

A jövő MI technológiája az intelligencia magas szintű kezelésén alapszik. Ennek érdekében a Samsung egy olyan átfogó megoldás-portfólió létrehozásán dolgozik, amely átalakítja az okos szerkezetek jövőjét.

A Samsung mobilkészülékek memóriájának és a mesterséges intelligencia által támogatott processzorainak hála, beleértve a nemrég bemutatott Exynos Auto termékcsaládot, a konstrukciók gyorsabban és hatékonyabban működnek. Ugyanakkor a fejlett memóriamegoldások megfelelnek a jövőbeli adatközpontok és vállalkozások szigorú követelményeinek, ezáltal az összetettebb mesterséges intelligencia alapú feladatok sem jelentenek nehézséget.

A jövő mesterséges intelligenciájának robotplatformjai

A Samsung az olyan robotikai fejlesztésével, mint a Samsung Bot Care, a Samsung Bot Air, a Samsung Bot Retail, ugyanakkor a Samsung GEMS felvillantotta a csatlakoztatott életmód jövőjét. A cég robotikai újításai közül elsőként bemutatott Samsung Bot Care a felhasználók napi egészségügyi rutinjának elvégzésében nyújt támogatást.

A mesterséges intelligencia és robotika kapcsán elért eredményeivel és új eszközeivel a cég azért dolgozik, hogy pozitív hatással legyen a társadalomra és egy még élhetőbb világot teremtsen.