A Samsung 990 PRO SSD készen áll a korlátlan kreativitásra és a profi játékra

A Samsung 990 PRO SSD készen áll a korlátlan kreativitásra és a profi játékra

A Samsung nyilvánosságra hozta a 990 PRO-t, a cég PCIe 4.0-n alapuló, magas produktivitású NVMe SSD-jét. A korszerű készülék rendkívüli gyorsaságot és isteni energiahatékonyságot biztosít elsődlegesen olyan játékokra és feladatokra optimalizáltan, amelyek grafikailag kivételes hatékonyságot igényelnek, legyen szó 3D renderelésről, 4K-s videók szerkesztéséről vagy éppen adatelemzésről.

„Folytonos változást és fejlődést tapasztalhatunk nem kizárólag a gaming, de a 4K és 8K modern műszaki megoldás, emellett a mesterséges intelligencia által vezérelt alkalmazások kapcsán is. Mindez hatással van a felhasználók igényeire, akiknek ezáltal egyre nagyobb szükségük van a magas hatékonyságú tároló egységekre – közölte KyuYoung Lee, a Samsung Memória üzletágának alelnöke. – A 990 PRO a gyorsaság, az energiahatékonyság és a megbízhatóság megfelelő egyensúlyát nyújtja, mindent összevetve kitűnő lehetőség a lelkes játékosok és a találékony mesterek részére éppúgy.”

Extrém teljesítmény a lenyűgöző játékélményért

A Samsung legfrissebb V-NAND-jének és új, saját fejlesztésű vezérlőjének hála a 990 PRO széria a most elérhető legnagyobb sebességet biztosítsa a PCIe 4.0 interfészen Az SSD szekvenciális olvasási és írási sebessége 7450 MB/s-ot, vagy 6900 MB/s-ot is elérhet, amíg a véletlenszerű olvasási és írási sebesség akár 1400K, emellett 1550K IOPS is lehet. A 980 PRO-hoz képest akár 55%-kal jobb véletlenszerű teljesítményt nyújtó 990 PRO isteni választás lehet a komplexebb játékokhoz, de a ötletes és produktív feladatok elvégzéséhez is.

A magas hatékonyságú NVMe SSD-k ugyancsak kulcsfontosságú szerepet töltenek a legkorszerűbb játékkonzol- és játéktechnológiák maximális kihasználásában. Az NVMe meghajtású 990 PRO gyorsabb betöltési időt nyújt a PC-k és konzolok részére a még teljesebb játékélményért. A legmodernebb játékbetöltési modern műszaki megoldást támogató Luminous Productions által készülő akció-szerepjátékon, a Forspoken-en végzett tesztek esetén a térkép betöltési ideje megközelítően egy másodperc volt, szemben a SATA SSD négy másodpercével és a merevlemezes meghajtó (HDD) 28 másodpercével.

Maximális energiahatékonyság és megbízható hőszabályozás

A Samsung kis energiaigényű architektúrára épülő, újonnan tervezett vezérlője a 980 PRO-hoz képest akár 50%-kal rendbe hozza az SSD energiahatékonyságát. Azonfelül, a 990 PRO nikkelbevonatú vezérlője, emellett a meghajtón látható hőelvezető címke ugyanúgy a megbízható hőszabályozást szolgálja. A Samsung révén alkotott Dynamic Thermal Guard modern műszaki megoldás azonfelül biztosítja, hogy a meghajtó hőmérséklete a megfelelő tartományban maradjon. A 990 PRO hűtőbordákkal kiegészült kiadásAz újabb hőszabályozást garantál, miközben RGB fényei még stílusosabbá teszik a meghajtót.

A Samsung 990 PRO elsőrangú megoldás laptopok, asztali számítógépek, ezenfelül saját építésű PC-k fejlesztésére is, tudniillik nem kizárólag fontos teljesítménynövekedést nyújt, de mindeközben kevesebb energiát használ, ami szintúgy növeli az aksi élettartamát és támogatja a hőkezelési folyamatot.

A 990 PRO 2022 októberétől lesz nemzetközileg elérhető, a vállalat által ajánlott kiskereskedelmi ár várhatóan 74 990 Ft lesz az 1 TB-os modell és 138 990 Ft a 2 TB-os verzió tekintetében, ameddig a 4TB kapacitású változat jövő évtől áll rendelkezésre. Újabb információkért, beleértve a garanciális részleteket is, látogasson el a samsung.com/hu oldalra.