A Mátrix 4 forgatása akár július elején folytatódhat

A Mátrix 4 forgatása akár július elején folytatódhat

Akár már július elején folytatódhat a Mátrix 4 forgatása – tudta meg a Variety.com a Warner Bros. filmstúdiótól.

Lana Wachowski sci-fijének produkciója a koronavírus-járvány folytán állt le, de a hollywoodi lap forrásai alapján stúdió most újabb nyolc hétre meghosszabbította a szerződéseket, hogy a színészeket legalább július 6-ig megtartsa.

A Mátrix 4 forgatása februárban kezdődött San Franciscóban, ezt követően a stáb március centrumában Berlinbe költözött. Az európai helyszínen ellenben már nem indulhattak el a felvételek, mert akkorára kirobbant a világjárvány.

A Mátrix-filmek sztárjai, Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a modern folytatásban újból játszanak, de a szereplők közt van Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris, Brian J. Smith, Toby Onwumere és Jonathan Groff is. A jelen állás alapján 2021-ben mutathatják be a filmet a mozik, de a stúdió még nem közölt korrekt dátumot.

A negyedik rész forgatókönyvét Aleksandar Hemon és David Mitchell írta Wachowskival, aki producerként is jegyzi a filmet. A Warner Bros. előző évben augusztusban hozta nyilvánosságra, hogy belevágnak a Mátrix-történet folytatásába.

A Mátrix-trilógia közösen több mint 1,6 milliárd dolláros (524 milliárd forintos) bevételt hozott nemzetközileg a jegyeladásokból. A három filmet Lana és nővére, Lilly Wachowski közösen írta és rendezte.

mti