A Kia EV6 győzött a What Car? 2022-es ‘Év Gépjárműje’ választásán

A Kia EV6 győzött a What Car? 2022-es ‘Év Gépjárműje’ választásán

A Kia EV6 abszolút elsőséget szerzett az angol What Car? 2022-es ‘Év Gépjárműje’ szavazásán, ahol kiérdemelte az ‘Év elektromos szabadidő-autója’ címet is. A tisztán elektromos hajtású EV6 mindössze a második ilyen hatáslánccal futó modellként győzedelmeskedett a What Car? gáláján, első elektromos autóként a díj történetében a Kia e-Niro végzett az élen, még 2019- ben.

A What Car? díjai a legfrissebbek az EV6 internacionális elismeréseinek hosszú sorában, merthogy múlt évben március óta a modell már több rangos címet is begyűjtött. A ‘Német Év Gépjárműje választáson a ‘Prémium’ kategóriában végzett az első helyen, a Top Gear ugyanakkor az ‘Év Corossoverének’ választotta. Az EV6 ott megjelenik az európai ‘Év Gépjárműje’ döntőseinek listáján is, ennek a szavazásnak a végeredményét február 28. -án hirdeti ki a zsűri.

A What Car? díjai a legfrissebbek az EV6 internacionális elismeréseinek hosszú sorában, tudniillik előző évben március óta a modell már több rangos címet is begyűjtött. A ‘Német Év Gépjárműje választáson a ‘Prémium’ kategóriában végzett az első helyen, a Top Gear mindazonáltal az ‘Év Corossoverének’ választotta. Az EV6 ott megjelenik az európai ‘Év Gépkocsija’ döntőseinek listáján is, ennek a szavazásnak a végeredményét február 28. -án hirdeti ki a zsűri.

Jason Jeong, a Kia Europe elnöke ezáltal kommentálta az EV6 sikereit: „Fantasztikus elismerés, hogy az EV6 nyerte a What Car? 2022-es ‘Év Gépkocsija’ választásának fődíját. Az EV6 vásárlóink körében és a médiában is nagy elismerésnek örvendett már Európa szerte hosszú hatótávolságával, kivételes gyorstöltési képességeivel, elbűvölő formáival és utasterének magas színvonalával. Az EV6 viszont csak az első lépés a Kia elektromos fejlesztéseinek sorában, ugyanis 2026-ig 11 tisztán elektromos hajtású, akkumulátoros újdonság érkezik márkánk kínálatába.”

Az EV6 hosszú hatótávval, nagy, emissziómentes teljesítménnyel és 800 voltos gyorstöltési képességekkel érkezett a crossoverek piacára. WLTP ciklus szerinti vegyes hatótávolság az 528 km-t is elérheti, míg 800 voltos gyorstöltéssel mindössze akár 18 perc alatt is 10- ről 80 százalékig tölthető.

A Kia első, eleve tisztán elektromos hajtásra tervezett modelljeként a márka teljes körű elektromos padlólemezén (E-GMP) futó EV6-ot 2026-ig újabb 6 Kia követi ezt követően ezen a platformon. A márka célja, hogy 2035-re csakis elektromos modelleket kínáljon ezután az európai piacokon és jó néhány más országban is az egész világon.

A Sorento a ‘Tow Car Award’ 2022-es győztese

Az EV6 mellett a Sorento is komoly sikert ért el a What Car? 2022-es megmérettetésén, mert kiérdemelte a magazin és Brit Kemping és Túraklub (Camping and Caravanning Club) legjobb vontató gépkocsit díjazó ‘Tow Car Award’ elismerését. A Sorento 2.2 literes CRDi dízelmotorral és nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltóval felszerelt változatát díjazta a zsűri, mint a 2022-es év lakókocsi- és utánfutó-vontatásra leginkább alkalmas modelljét. Erős hajtásláncával ez a hétüléses, nagy csomagterű, komfortos és jól felszerelt SUV merthogy akár 2500 kilós fékezett utánfutót is vontathat.

A What Car? ‘Év Gépkocsija’ díja

A What Car? ‘Év Gépkocsija’ díján több kategóriában is győztest hirdetnek évente. Valamennyi jelöltet a What Car? szakmai zsűrije teszteli, nem kizárólag közúton, tesztpályán is. A fődíjas az egyes kategóriák győztesei közül kerül ki.