A hónap ultrahangképének eszköze a Samsung diagnosztikai képalkotó rendszere

A hónap ultrahangképének eszköze a Samsung diagnosztikai képalkotó rendszere

A Samsung Medison, a Samsung Electronics orvostechnikai berendezéseket gyártó leányvállalata a legfrissebb, Crystal Vue nevű képalkotó technológiájával megint kivívta az internacionális egészségügyi foglalkozás elismerését. Márciusban az egyik legrangosabb akadémiai folyóirat a hónap fotójának választotta a Crystal Vue segédkezésével végzett magzatdiagnosztikai képet.

A Crystal Vue egy fejlett 3D térbeli képalkotási modern műszaki megoldás. Támogatásával a felhasználók részletes információhoz juthatnak a magzat vagy a méh belső és külső szerkezetéről, és könnyűszerrel különbséget tehetnek a lágy szövetek és a csontok közt. A kiegészítő morfológiai információknak hála a felhasználók jobban megismerhetik a betegek és a magzatok állapotát.

A „Crystal Vue” nevű legmodernebb képalkotó modern műszaki megoldást címlapon mutatta be az Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (UOG), a szülészet és nőgyógyászat területére szakosodott elismert akadémiai folyóirat, az International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG) hivatalos lapja.

Az UOG márciusi kiadása egy klinikai esettanulmányt közöl Dr. Christoph Lees-től, a londoni Imperial College Orvosi Tanszékének Sebészeti és Rákkutatási Osztályának professzorától. A Samsung előtérbe állított minőségű WS80A ultrahangos diagnosztikai rendszerével Lees professzor két prenatális képalkotási esetet tár a közönség elé a Crystal Vue modern műszaki megoldás felhasználásával. Ezek közül az egyik, bordákat és csigolyákat ábrázoló képet a folyóirat egyben a hónap képének is választotta.

„Az elmúlt hónapok alatt főként a csontokat és a lágy szöveteket érintő képalkotás terén szereztünk tapasztalatot a Crystal Vue-val. Ennek fényében úgy gondoljuk, hogy ez a modern műszaki megoldás merőben korszerű lehetőségeket nyit a prenatális képalkotásban, különösen a csontvázrendszer, az arc és az agy képének létrehozásában” – állapította meg tanulmányában Lees professzor. – „Roppant módon részletes képeket tudtunk készíteni, amelyeken jól kivehető a bordák körvonala, ennek betudhatóan pontosan megvizsgálhatjuk a csontok mineralizációját.”

A Crystal Vue-t első alkalommal a Kanadában tartott 25. Ultrahangos Szülészeti és Nőgyógyászati Világkongresszuson a WS80A diagnosztikai berendezés legmodernebb képalkotó funkciójaként mutatták be 2015 októberében. A WS80A a Crystal Vue technológiával pillanatnyilag már az egész világon elérhető.

„Örömünkre szolgál, hogy egy vezető akadémiai folyóirat olyan korszerű diagnosztikai képalkotási módszerként mutatta be a Samsung legmodernebb technológiáját, amely megbízhatóbb klinikai értékelést kínál a nőgyógyászatban” – mondta Dongsoo Jun, a Samsung Electronics Health & Medical Equipment üzletágának elnöke és a Samsung Medison cégvezetője. „A Samsung korszerű kijelző- és szoftvertechnológiája támogatásával folytatjuk a diagnózisok megbízhatóságát növelő, mitöbb a nők és a magzatok egészségét támogató korszerű funkciók fejlesztését.”