A Gránit eBank használata szintén rendelkezésre áll a Huawei AppGallery-ben

A Gránit eBank használata szintén rendelkezésre áll a Huawei AppGallery-ben

Újabb pénzintézet alkalmazásával bővült a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery. A Gránit Bank eBank appjával az ügyfelek akár egy szelfivel új számlát nyithatnak, használhatják a QR-kódos fizetést és az integrált pénzügyi asszisztens hozzájárulásával a kiadásaikat és bevételeiket is nyomon követhetik, azonkívül elemezhetik.

A Huawei AppGallery-ből letölthető pénzügyi mobilalkalmazáson át eshetőség nyílik teljesen elektronikusan számlát nyitni, ehhez egy új típusú elektronikus személyazonosító igazolványra, egy lakcímkártyára és egy okostelefonnal csinált szelfi beküldésére van szükség.

Egyszerűsített banki műveletek

A Gránit Bank használói egyből használhatják a Magyar Nemzeti Bank követelményeinek használható QR-kódos fizetést, azonfelül fizetési kérelmet küldhetnek bankon belüli és kívüli partnereiknek hasonlóképpen. A fizetési kérelem elfogadásának feltétele, hogy a címzett bankjánál elérhető legyen ez a szolgáltatás, és a fizető fél aktiválja is azt, azaz szerződjön erre a bankjával. Az alkalmazásban alkalom nyílik másodlagos azonosító, azaz e-mail cím, mobilszám vagy adóazonosító/adószám rögzítésére pénz fogadásához, ezáltal a pénzt küldő a felhasználó bankszámlaszáma helyett a kényelmesen megjegyezhető e-mail címére vagy a mobilszámára is utalhat, az utalt összeg mindazonáltal megjelenik a fogadó bankszámláján. Ezenkívül a bankszámla-forgalom alapján privát pénzügyi menedzser támogatja a felhasználót a kiadásai és bevételei elemzésében.

Az alkalmazásba ujjlenyomattal is be lehet lépni, egy szempillantás alatt módosíthatók a bankkártyalimitek és egy kattintással zárolható, vagy feloldható a kártya. A felhasználó a saját biztonsága érdekében a képernyőn megfigyelhető számlaegyenleget egy érintéssel eldughatja.

Több mint 260 magyar app

A Gránit eBank appal egyre több hazai pénzintézet használata válik hozzáférhetővé az AppGallery-ben, amivel sok százezer partner tudja kényelmesen, biztonságosan intézni a pénzügyeit. A bank díjnyertes mobilappja több modellen, például a Huawei P40, a P40 Pro, a Mate30 Pro, a Mate40 Pro, a Mate Xs, a P smart 2021, az Y6p, mitöbb az Y5p okostelefonokon válik hozzáférhetővé.

A Huawei saját alkalmazásboltja nemcsak a pénzügyi appok kapcsán fejlődik dinamikusan, folytonosan jelennek meg rajta a közkedvelt hazai és internacionális applikációk. Ebben a pillanatban 260 magyar fejlesztésű app válik hozzáférhetővé az áruházban. A hazai AppGallery-felhasználók aktivitása számottevő, a felhasználók számát nézve Európa Top 10 országa közt volt Magyarország előző évben. Az AppGallery még mindig a Föld három leginkább közkedvelt alkalmazásáruházainak egyike, az egész világon 530 millió havi aktív felhasználóval.