A Bosch támogatja a hazai kórházakat

Bosch Big Band jótékonysági koncert adomány

Miután szeptemberben a Bosch önkéntes munkatársai kifestették a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet egyes részeit, a cég októberben sem feledkezett el az intézményről: vasárnap este teltházas jótékonysági koncertet adott a hatvani Grassalkovich-kastélyban a németországi Bosch Big Band. Minden egyes, 5000 forintos belépőjegy árát a Bosch még ugyanennyivel egészítette ki, így összesen 3 millió forint összegű támogatás gyűlt össze a kórház javára.

Bosch Big Band jótékonysági koncert
Bosch Big Band jótékonysági koncert

A kórház új gyógyászati eszközöket vásárol a támogatásból: például az újszülöttek és kisgyermekek hallásvizsgálatához használt, úgynevezett otoakusztikus emissziós készüléket, és verejték analizátort. Ezen kívül a gyermekosztály kezelőjét is gyermekbarát bútorokkal rendezik majd be a támogatásnak köszönhetően. Volker Schilling, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója kiemelte: „Hatvani működésünk során mindig arra törekedtünk, hogy autóelektronikai gyárunk és a Bosch ne csak munkahelyeket adjon a városnak, hanem felelős vállalatként ennél sokkal többet: támogatóként vegyen részt a város oktatási, egészségügyi és művészeti életében”.

A vasárnapi koncert kiválóan egyesítette a kultúrát és az egészségügyet. Egy nemes cél, a hatvani kórház támogatása érdekében a 12 éve létrejött, több mint 30 tagú Bosch Big Band kétfelvonásos műsorral szórakoztatta a vendégeket.

A Bosch Big Band lelkes és muzikális Bosch-munkavállalókból áll, akik önkéntes alapon szabadidejükben próbálnak és koncerteznek. „A hatvani koncerten összegyűlt a pénzből főként a gyermekek diagnosztizálását, kórházi tartózkodását megkönnyítő eszközökhöz jut a kórház. Bár reméljük, hogy a kicsiknek nem kell sok időt eltölteniük a kórházban, ezzel is szeretnénk megkönnyíteni, felgyorsítani a gyógyulásukat” – mondta el Roger Seemeyer, a Robert Bosch Elektronika Kft. műszaki ügyvezető igazgatója.