A Borsod megyei kórház adománygyűjtés keretében kapott új eszközöket

A Borsod megyei kórház adománygyűjtés keretében kapott új eszközöket (illusztráció)

Orvosi eszközöket, azonkívül szülő- és vizsgálóágyat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészeti- és nőgyógyászati osztálya, a elengedhetetlen forrást adománygyűjtési akció részeként teremtette elő a párt megyei női tagozata.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz tői tagozatának országos elnöke azt mondta: közösségi csoportok, magánszemélyek és helyi vállalkozások segítségét kérték a terjedelmes értékű orvosi műszer és másfajta berendezések beszerzéséhez.

Emlékezett: az osztály a megyei kórház területén a régi, korszerűtlen épületből átköltözött a Csillagpontnak nevezett centrumba, ahol 21. századi stádiumok várják a várandós kismamákat és az újszülötteket, de a készülékek nem voltak ilyen jó állapotban. Ezért múlt évben jótékonysági gálavacsorát tartottak, amelyre az adományozók mellett a megyei kórház orvosai is meghívást kaptak. A találkozó célja az volt, hogy a sajtó támogatásával széles körű társadalmi összefogásra buzdítson és felhívja a figyelmet az akció jelentőségére.

Ez év tavaszáig több mint 33 millió forintot sikerült az osztály rendelkezésére bocsátani. Az adományból nyolc kardiotokográfot (CTG) vásároltak az osztálynak, ezzel a műszerrel egyidejűleg figyelhető meg a magzat szívműködése és a méh aktivitása. Amellett öt, egyedi szülő- és két vizsgálóágyat is beszereztek – ismertette a politikus.

Jókora Gábor, a szülészeti és nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa kiemelte, a szakmai modernizáció szempontjából elengedhetetlen szerkezetek megvásárlásával pontosabban követhetik ezt követően nyomon az újszülöttek és az anyák állapotát.

mti