A Boeing 2700 milliárd dollárért adhat el gépet és szolgáltatást Kínának 2037-ig

A Boeing 2700 milliárd dollárért adhat el gépet és szolgáltatást Kínának 2037-ig

Az amerikai repülőgépgyártó előrejelzése alapján Kínába 2700 milliárd dollár értékben adhatnak el repülőgépeket, valamint szolgáltatásokat 2037-ig.

Az amerikai gyártó információja alapján a következő 20 évben a kínai légitársaságok és lízingcégek 7690 új repülőgépet vásárolnak ezután 1200 milliárd dollár értékben. Ezek döntő része, háromnegyede keskenytörzsű lesz, pedig egyre nagyobb az igény a szélestörzsű utasszállítókra. A Boeing előrejelzésében elmondta továbbá, hogy az e-kereskedelem untalan bővülése okán Kínában az áruszállító gépekre is egyre nagyobb a kereslet.

Randy Tinseth, a Boeing kereskedelmi típusokért felelős alelnöke az adatokat úgy kommentálta, hogy Kína permanensen fejlődő gazdasága fenntarthatóan emeli az életszínvonalat, egyre népesebb a középosztály, ez ugyanakkor növeli a légiutazás iránti igényt, ezenkívül a kereskedelmet.

Ezt a hatást erősíti az is, hogy a korszerű repülőgépek minden eddiginél hatékonyabban üzemeltethetőek.

Elmondta továbbá, hogy Kína sokkal nagyobb figyelmet fordít a légiközlekedés biztonságára, mint ezelőtt, így a gépek karbantartására és a személyzet képzésére is nagyobb összegeket fordít. Ebből is adódik, hogy a Boeing 20 éves előrejelzésében a gépek eladásából származó bevételnél nagyobb összeget, 1500 milliárd dollárt vár ebből a szektorból.

mti