A Balabit Shell Control Box valós időben monitorozik

A Balabit Shell Control Box valós időben monitorozik

Megjelent a Balabit tevékenység felügyeleti megoldásának legfrissebb verziója, mely mostantól a Microsoft nyilvános felhő környezetében is képes a felhasználói aktivitások valós idejű monitorozására.

A kontextus alapú biztonságtechnikai megoldások vezető gyártójaként ismert Balabit nyilvánosságra hozta a Shell Control Box (SCB) névre keresztelt tevékenység felügyeleti megoldásának legfrissebb verzióját, amely mostantól a Microsoft felhős piacterén, az Azure Marketplace-en szintén rendelkezésre áll. Az SCB 4 F2 verzióját San Franciscóban az RSA 2016 szimpóziumon mutatta be első alkalommal a cég, egyik legszámottevőbb újdonsága ugyanakkor a Microsoft Azure nyilvános felhő platformjának kiterjesztett támogatása, ami kínálja a megkülönböztetett jogosultságú felhasználók tevékenységének auditálását mind a helyben telepített, mind a felhő alapú környezetekben. A korszerű platform patronálásával a árucikk nem kizárólag a nagyvállalatok, hanem a kkv szektor részére is szimplán elérhetővé és pár óra alatt telepíthetővé válik.

„A Shell Control Box aktuális verziójával megkezdtük utazásunkat a felhők közé, mely úton a Microsoft Azure integráció jelenti az első komoly mérföldkövet. Ismereteink alapján a felhő szolgáltatások adoptálásának a legfőbb akadályát még mindig az adatbiztonsági incidensektől való félelem jelenti. Ezt a gátat szeretnénk lebontani úgy, hogy olyan megoldást kínálunk, amely valós időben képes monitorozni a felhasználók tevékenységét, és nem kizárólag precíz választ ad arra a kérdésre, hogy ki mit csinált a szervezet érzékeny adataival, hanem automata beavatkozással biztos, hogy meg akadályozza az incidensek bekövetkezését. Ugyancsak jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy az SCB széleskörűen integrálható a Balabit viselkedéselemző (UBA – User Behavior Analytics) megoldásával a Blindspotter-rel, amely az SCB által összegyűjtött aktivitás információk révén az összes eddiginél pontosabb felhasználói viselkedésprofilokat képes alkotni.” – nyilatkozta Krasznay Csaba a Shell Control Box termékemenedzsere.

„A Microsoft integrált biztonsági megoldásai – és a független partnerek által szállított modern műszaki megoldások – közösen garantálják, hogy vállalkozó szellemű, mindenre kiterjedő biztonsági platformot kínálhassunk. Az ügyfeleink úgy, hogy a felhőbe költöztetik informatikai folyamataikat, a legkorszerűbb platformokat és megoldásokat vehetik igénybe, ezzel növelve biztonsági szintjüket. A Microsoft-ot örök technológiai invesztíciója, magas kompetenciája és az általa alkalmazott irányelvek különböztetik meg más szolgáltatóktól, és ez eredményezi azt, hogy mára a Fortune 500 üzemek nyolcvan százaléka használja a Microsoft Azure kínálta szolgáltatásokat, és épít skálázható, megbízható Big Data, Enterprise, Gaming, Mobile, Parallel, SaaS és Web alkalmazásokat. Örömmel üdvözöljük a Balabitot, az egyik vezető európai biztonságtechnikai gyártót is a Microsoft Azure platformon” – tette hozzá Simándi Andrea a Microsoft Magyarország szenior jogásza.

Shell Control Box

A Shell Control Box (SCB) egy tevékenység felügyeleti berendezés, amely a távoli szerverekhez, virtuális asztalokhoz és hálózati eszközökhöz való hozzáférést ellenőrzi, és a rendszerekhez csatlakozó felhasználók munkafolyamatait kereshető, filmszerűen visszajátszható audit trail állományokban rögzíti. Az SCB egy szélsebesen telepíthető nagyvállalati megoldás, mely a legszélesebb körű protokoll pártfogást biztosítja a piacon. Kliens- és szerver független eszközként, zökkenőmentesen integrálható a meglévő vállalati infrastruktúrába.

Az SCB a Balabit által kínált Contextual Security Intelligence SuiteTM alap komponense, amely a vezető naplómenedzsment, tevékenységfelügyeleti és felhasználói viselkedéselemző megoldásokat integrálja a biztonsági incidensek megelőzése érdekében.