A 2022-es Samsung QLED és Lifestyle TV modellek vezető minősítő intézetek Szemkímélő- Biztonságos- és Színhűség tanúsítványait nyerték el

A 2022-es Samsung QLED és Lifestyle TV modellek vezető minősítő intézetek Szemkímélő- Biztonságos- és Színhűség tanúsítványait nyerték el

A cég Lifestyle TV gépezetei elnyerték Európa egyik óriási technológiai- és akadémiai szervezetének, a 36.000 tagot számláló Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) Szemkímélő tanúsítványát. Az elismeréssel a Lifestyle széria tagjait, mindent összevetve a The Frame, a the Serif és a The Sero szerkezeteket is díjazták. A VDE olyan kategóriákban vizsgálja és értékeli a konstrukciókat, mint a Biztonság, a Kíméletes működés, a villódzás, a kép egységessége és a színhűség.

A kékfény-kibocsátás vizsgálata alapján a legfrissebb Lifestyle eszközök hatása a melatoninszintre megfelel az internacionális Elektrotechnikai Szövetség (IEC) szabványának. A 2022-es tévék villódzásszintje a szervezet által megadott értékek alatt marad, mindent összevetve kevésbé fárasztják a szemet és kisebb valószínűséggel okozhatnak fejfájást. Az elismerések azt is igazolják, hogy a Samsung szerkezetei jelentős képminőséget és színhűséget érnek el, amelyek nagyban hozzájárulnak a felhasználói élményhez.

A Samsung 2022-es Lifestyle TV modelljei elnyerték a független biztonságtudományi szervezet, az Underwriters Laboratories (UL) Tükröződésmentes tanúsítványát is, amely az árucikkeket az internacionális Megvilágítási Bizottság (CIE) szabványos Tükröződési Értékeihez viszonyítva vizsgálja. A korszerű Lifestyle tévék Matt Monitorának betudhatóan a képernyő villódzás-, tükröződés- és ujjlenyomatmentes, mindent összevetve a tévézés a fényviszonyoktól függetlenül problémamentes lehet.

A CIE három tükröződési szabványt határoz meg.

  • Reflected Glare, amely meghatározza, hogy a TV képernyőjén található eszközök láthatóak-e még akkor is, ha külső fény tükröződik a felületről.
  • Discomfort Glare, amely meghatározza, hogy túl világos-e a TV képernyője.
  • Disability Glare, amely meghatározza, hogy túl világos-e a TV képernyője, mikor is a helyiségben sötét van.

A tükröződéssel kapcsolatos becsléseket a tévénézés teszteredményei alapján számítják 300 luxos fényerősség mellett, amely egy erősen megvilágított munkaterületnek felel meg, azonfelül 70 lux mellett, amely a gyengén megvilágított munkaterületekre sajátos érték.

A Samsung új, 2022-es QLED modelljei az elsők közt nyerték el a Pantone átfogó színipari márka, a Pantone Matching System (PMS) megalkotójának Pantone Hitelesített tanúsítványát.

A Pantone mind a 20 új modellt, köztük 15 QLED 4K, valamint QLED 8K tévét és öt megjelenítőt is elismert. A Samsung 2022-es QLED TV szériáját a 2030 hivatalos Pantone szín precíz megjelenítéséért és az újonnan megjelenő 110 heterogén bőrtónus árnyalatért díjazták.

„A tévék mind gyakrabban az otthonaink mulattató központjaivá válnak, ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az olyan felülmúlhatatlan képminőségű képernyőkre, amelyek csak minimálisan erőltetik meg a szemet – mondta Seokwoo Yong, a Samsung vizuális monitorok üzletágának alelnöke és a kutatás-fejlesztési csoportjának vezetője. – A vezető minősítőintézetektől kapott elismerés igazolja a technológiánkat, amely kategóriájában a legjobbak közt felfedezhető.”